Το MakeSomeNoiz είναι ένα πρόγραμμα που αρχικά έλαβε χώρα στο Αμβούργο της Γερμανίας το Νοέμβριο του 2018 στις εγκαταστάσεις του Κοινωνικού Πολιτιστικού Κέντρου Honig Fabrik. Κατα τη διάρκεια της παραμονής του, το πρόγραμμα ένωσε σε μια κοινή συναυλία την τοπική παιδική μπάντα του Κοινωνικοπολιτιστικού Ιδρύματος Chasing Cookies και τη σχολική Μπάντα Χάλκινων από την Άλτονα του Αμβούργου, την Krass Brass Band.

Οι πρόβες λειτούργησαν καταλυτικά για τη δημιουργία ισχυρών δεσμών ανάμεσα στις δύο μπάντες ενώ παράλληλα τα παιδιά ευχαριστήθηκαν παίζοντας μουσική. Το πρόγραμμα, που ολοκληρώθηκε με την από κοινού συναυλία, αποχώρησε αφήνοντας τους με μια υπόσχεση. Να ξαναπαίξουν μαζί!

Το πρόγραμμα είναι μια πρωτοβουλία του "START – Create Cultural Change". Το START είναι ένα πρόγραμμα του Robert Bosch Stiftung, που υλοποιείται σε συνεργασία με το Goethe-Institut Thessaloniki και την Ομοσπονδιακή Ένωση Κοινωνικοπολιτιστικών Κέντρων, και υποστηρίζεται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και το Ίδρυμα Μποδοσάκη και, φυσικά, την πολύτιμη βοήθεια και καθοδήγηση των συντελεστών του Honig Fabrik.